Tuesday, 8 November 2011

DR ASRI'S ARTICLE TITLED "BOLEHKAH BUKAN MUSLIM SELAMAT DARI NERAKA"

In 22nd Sept I wrote I TRIED TO DO DA'WAH AT IC ONLY TO BE SCOLDED BACK. In 9th Nov, Dr Mohd Asri (aka DR MAZA) wrote something that is in a similar mode titled BOLEHKAH BUKAN MUSLIM SELAMAT DARI NERAKA. Alhamdullillah, I thank Allah because I am not alone in this matter (on the issue of how we muslim must be great to be exemplary). To read my writing click here and to read DR MAZA's click here. Please read both.

6 comments:

Dr. Ben said...

berkenaan dakwah, saya berpendapat yang sama, everyone should do it dengan kemampuan yang ada.

Walau mereka yang bangkrap dalam perniagaan dan gagal dalam pelajaran. Dakwah perlu dijalankan terus.

Airilsametok said...

Dr Ben: Aku setuju

ijad said...

banyak yg kena dibncangkan, aku baru baca "Akhirnya ku temui kebenaran"-Tijani Samawi. Perghh!! tengah cari buku2 yg boleh neutralkan pikiran aku ni! Tanya org agama, bukan jawapan yg aku dapat, "buku tu tak betul, banyak putar belit" itu je? so? apa argument nya?

Dr. Ben said...

ijad (Unisel?),

Al Tijani dikenali umum sebagai seorang Syiah. Ahli Sunnah memang sejak berzaman telah menjawab persoalan/tuduhan syiah.

Jawapan kepada buku Tijani ini boleh dibaca di:

1. http://www.darulkautsar.net/article_cat.php?CategoryID=512

2. http://dl.dropbox.com/u/2081253/Rafidhoh/Catatan%20Hitam%20Tijani.pdf

Airilsametok said...

Dr Ben and Ijad (yes, unisel) : I like to be neutral in this Al Tijani's matter, at least for the time being. So no comments.

FYI, I read Wahabism, Sufism, Shiism without prejudice.

ijad said...

dr ben: lama x jumpa kat kampung