Tuesday, 10 July 2012

NEW SINGLE: SYUKURKU (ROCK VERSION)

So far dalam blog ni, kitorang (AirilSametok Band) record lagu dalam rumah je since kat rumah pun instrument dah complete. Tapi balik kampung weekend baru ni, teringat pulak nak jamming kat studio, so kitorang pun berangkat la ke studio kat atas stesen bas kuala kangsar; aku dan ketiga-tiga adik lelaki aku (Je/Airil Hafizal, Deni/Airil Syazni dan Mal/Airil Ikmal) termasuk anak sulung aku, Airil Haziq. Ini la first time Haziq entered a jam studio after listening for years ayah dan unclesnya jamming kat rumah tok dia. Gambar dia with us kat atas stesen bas kuala ada aku uploadkan beneath the video kat bawah ni. Infact, video kitorang main ni Haziq yang tangkap, all credit to Movie Director, Mr Airil Haziq Airil Yasreen.

Main 3,4 lagu but since rock versioned SYUKURKU aku tak pernah lagi upload kat sini, kat bawah ni ada video lagu tu kalau korang nak dengar. Please, kalau korang ada headphone the sound is going to be much better. For acoustic version of the song, please click HERE. Hope you guys can enjoy it. TERIMAKASIH KUALA LUMPUR!!!!! (as Je shouted at the end of the video,... entoh ape dipikiornya entoh)

video

SYUKURKU (written by Dr Airil Sametok)

Syukurku kepada Illahi
Kerana kau hadir dalam hidup ini
Hadirmu mengisi sunyiku
Dengan belai manjamu
Kau mengubati lukaku

Kau senyumlah kasih 
Serlahkan ayu wajahmu
Kau senyumlah
Hati ini akan senyum bersamamu
Alangkah indahnya
Hidupku ini dalam dakapanmu

Biarku gembirakan dirimu
Dengan kasih sayangku
Dan keringat usahaku
 Takkanku lupa janji-janjiku
Kau amanah atasku
Anugerahnya untukku


Gambar: Haziq with his uncles after the jamming session

No comments: